..




 

İslam Memiş, ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararının olası sonuçlarının yaratacağı senaryoları da anlattı. İşte o açıklamalar:


"Bu belirsiz seyirde, Suudi Arabistan'ın Çin Yuan'ıyla petrol satmaya karar verdiği bir piyasa var karşımızda. Bundan sonraki manipülasyonda piyasada Rusya dolar kullanmayacağım, Suudi Arabistan Yuan kullanacağım diyor. Kripto para ile emtia satabilirim diye mesajlar geliyor. Muhtemelen önümüzdeki haftadan itibaren dünya ekonomi gündeminde doların rezerv para olma özelliğini yitirip yitirmeyeceği konuşulacak. Manşetlerde bunlar tartışılacak. Buna hazırlıklı olmamız gerekiyor ancak böyle bir şey olmayacak tabii ki, dolar rezerv para olmaya devam edecek. Perde arkasındaki baronlar, dünya finans piyasasını yöneten güçler mesajlar veriyorlar. Son dönemde Rusya'dan çekilen şirketler milyar dolarlık bir zararı göze aldılar. Finans piyasalarının artık değiştiği ve buna uyulması gerektiği mesajı böylece verilmiş oldu.

FED'İN FAİZ KARARI SONRASI DOLAR ARTARSA...

Bugüne kadar yatırımcıları FED'in bugün açıklayacağı faiz kararına hazırladım. O gün geldi çattı. Sepet oluşturduysanız, sepetinizde bütün enstrümanlar var. FED kararından sonra diyelim ki dolar çok yükseldi, ons ve pariteler düştü ne yapabilirsiniz? Hemen elinizdeki dolarla partiden isterseniz altın veya gümüş alabilirsiniz ya da euro veya sterlin alabilirsiniz. Çünkü sepetinizde dolar var.

FED'İN FAİZ KARARI SONRASI DOLAR DÜŞERSE...

Peki tam tersi oldu, dolar düştü emtia fiyatlar yükseldi o zaman ne yapacaksınız. Sepetinizde altın ve gümüşü pariteden dolara çevirebilirsiniz.

KAYBETMEYE MAHKUM HANİCİLER VE HEP KAZANACAK ZEKİ İNSANLAR


Haniciler var, bir de zeki insanlar var. Haniciler finansal okur yazarlığı sıfır olanlar. Söylediğiniz şeyi anlamayanlar. Algılarını almak ve satmakla sınırlayanlar. Bunlar kaybedecekler, hiçbir zaman kazanamayacaklar. Alayım satayım derken elindekinden de olacaklar. Maalesef kaderleri böyle. Bir de zeki insanlar var. Zeki insanlara dersiniz ki pariteyle sterlin alabilirsiniz, hemen gider pariteyle sterlin alır. Haniciler ise elindeki TL'yle sterlin alır.

..


. ..