Reklamlar

Ayaklarınıza Bakım Yapın!

Ayaklar bütün vücudumuzu taşıyan uzuvlardır. Bu nedenle çok ağrıyabilirler ve bu sebeple de ayak bakımı çok önemlidir. Yorgun ve ağrı yapan ayaklar tüm işlerinizi aksatmanıza sebep olabilir. Ayakta duracak bir işe sahipseniz özellikle bu durum çok daha yorucudur. Bu tarz bir işe sahipseniz günlük olarak ayaklarınızı sıcak suda bekletebilirsiniz. Bu durum ayaklarınızı dinlendirecek ve sizi diğer gün için hazır hale getirecektir. Bu sıcak suyun içine kokulu bir madde dökmeniz de ayak kokunuzu önleyecektir. Ayakta birtakım sorunlar zaman zaman ortaya çıkar. Ayak mantari ya da nasır bunlara örnek olan sorunların başında gelir. Ayak mantarı nasıl geçer gibi sorulariniz olmasi durumunda www.ciltvemakyaj.com sitemizden bununla ilgili oneriler alabilirsiniz.

Bu gibi sorunlarda doktora başvurmanız en doğrusu olacaktır. Bu tarz sorunların ortaya çıkması çok çalışmanız ve çok fazla ayakta kalmanız sebebiyle genelde olmaktadır. Kötü bir ayakkabı kullanımı da bu durumu ortaya çıkarır. Rastgele alınan ve sürekli olarak giyilen ayakkabılar ayakta sorun meydana getirir. Bu sorunlardan birisi olarak ayak şeklinde bozukluk ortaya çıkabilir. Özellikle baş parmaklarda şekil bozukluğu çok görülür. Bu şekil bozuklukları için özel olarak satılan bantlar vardır. Bu bantların düzenli kullanımı ayağınızı eski şekline kavuşturacaktır. Elbette bunun için öncelikle doktor kontrolüne gitmelisiniz. Ayakta şekil bozukluğu dışında kötü ve kalitesiz olan ayakkabılar ayak kokusuna da yol açmaktadır. Ayakkabı tüm gün ayağınızda olursa ayak kokusu daha yoğun biçimde olur ve çevrenize yayılır. Bu durum sosyal yaşamınızı olumsuz olarak etkileyecek ve sizi zor bir duruma sokacaktır. Bunun için ayakkabı seçiminde oldukça dikkatli olmalısınız.

 

Ayakkabı Seçimine Özen Gösterin!

 

Özellikle bez ayakkabılar ayak kokusuna çok fazla yol açmaktadır. Ayakkabı seçerken iyi bir ürün olmasına ve ortopedik olmasına dikkat edin. Ortopedik ayakkabılar ayak sağlığınızı koruyacak türde olmaktadır. Ayakkabı bakımında dikkat edilmesi gereken diğer unsur da tırnak kesimidir. Tırnak kesiminin hatalı olması bazen ayakta iltihaba sebep olmaktadır. Bu durum tırnağınızı kaybetmenize de sebep olabilir. Buna dikkat etmelisiniz. Ayak tırnağı kesilirken çok dipten kesmemeye çalışmamalısınız. Bu tırnakların çok uzunda bırakılmaması gerekir. Bu durumlara dikkat etmeniz ayak sağlığınızı koruyacaktır.

 

Kaynak: www.ciltvemakyaj.com

 

FACEBOOK YORUMLARI
Haberzamani.com.tr YORUMLARI Bu haber hakkında 0 yorum yapıldı
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
TWİTTER YORUMLARI

Twitter Comments Alanı Buraya Gelecek