Reklamlar
Gündem 2022-11-21 15:08:13 Siyah Gazete

Doğru Vitamin Takviyesinin Önemi…

Vitaminler her yaştan insanın günlük olarak ihtiyaç duyduğu önemli bileşenlerdir. Vitamin eksikliğinin giderilmemesi, istenmeyen durumlara yol açabilir. Bu ihtiyacı karşılamanın en doğru şekli, doğal besinler tüketmektir. Ancak bazı tıbbi durumlar, genetik özellikler, yaş, çevresel faktörler ve beslenme düzensizliğinden dolayı yeteri kadar alınamayan vitaminler, takviye ürünlerden karşılanabilir. Fakat bilinçsiz vitamin kullanımı sağlık problemlerine yol açabilir.

Ecz. Emine Keskin takviye edici gıdaların belirli aralıklarla, eksikliğe göre düzenlikullanılmasını tavsiye etmektedir.Ayrıca her vitaminin belirli bir yol haritası olduğunu belirtmektedir. Takviyekelimesi önemsiz gibi algılansa da özellikle tedavi esnasında tedavininsonuçlanmasında önemli bir rolü vardır. Vitaminlerinizi mutlaka hekim veyaeczacınızın kontrolünde ve bilgisi dahilinde seçmeniz gerekir. Örneğin bir çoktakviyenin yemeklerden sonra kullanılması gerekirken, bazı vitaminlerin açkarnına ya da bazı besinlerden en az iki saat sonra kullanımını oldukçaönemlidir.Bazıları uyku kaçırabileceği için (ginseng, kafein içeren takviyeler) akşamsaatlerinde değil de sabah saatlerinde alınmalıdır. Bağışıklık sisteminigüçlendirmek için kullandığınız multivitaminler ise sabah ya da öğlenkullanılması gün içinde enerjinizin daha fazla olduğu hissedilecektir. Ciltyenilenmesi için kullandığınız vitaminler ( collagen, hyalunoric acid , vs) isevücut kendini dinlenmeye ve yenilemeye en müsait olduğu zaman olan uykusaatinde alınması daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.Vitaminlerimiz yağda ve suda eriyenler olarak ikiye ayrılır. Suda eriyenler ( Bvitaminleri, C vitamini vs ) fazla alındığında idrarla vücuttan atılırken, yağdaeriyen ( A,D,E,K) vitaminlerin aşırı kullanılması vücudumuzda birikme ve çeşitlizehirlenmelere yol açabilir.

Ecz. Emine Keskin, bu yüzden vitamin takviyelerinin sizin ihtiyacınıza göre hekimveya eczacı tarafından size önerildiği gibi kullanılmasına önem göstermenizi veinternet veya kulaktan dolma tavsiye üzerine bilinçsiz vitamin takviyesikullanmamanız gerektiğini önemle vurgulamaktadır.“Eğer bilinçsiz kullanılırsa olası negatif ilaç etkileşimleriyle karşı karşıyakalınabilir. Kişilerin ihtiyacına göre belirlenmesi gereken bu tercihler yanlışkullanıma bağlı organ hasarına sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle takviyekullanmadan önce mutlaka doktorunuza veya eczacınıza danışın. ”Vitaminlerin eczanelerden temin edilmesinin ayrıca sizleri sahte ürünlerdenkoruyacağını önemle belirtmektedir.Eczacı hem gerekli mevzuat değişikliklerinin uygulanması hem de gıdatakviyelerinin uygunsuz kullanımının önlenmesi için hastalarına danışmanlıkvermesi birincil role sahip kişi konumunu korumalıdır. “Vitamin takviyesialmadan önce mutlaka doktorunuza ya da eczacınıza danışmalısınız”ECZ. Emine Keskin kimdir;1992 Doğumlu, Lise eğitimini 20 Temmuz Fen Lisesi’nde, üniversite eğitiminiUluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde başarıyla tamamlamıştır, 2017 den itibarenise eczanesinde hastalarına hizmet vermekte olan bir eczacıdır.

Medya Direktörü: Suzan Bozdoğan0548 890 20 19

FACEBOOK YORUMLARI
Haberzamani.com.tr YORUMLARI Bu haber hakkında 0 yorum yapıldı
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
TWİTTER YORUMLARI

Twitter Comments Alanı Buraya Gelecek