Reklamlar
Sinema 2017-02-08 04:09:04 Siyah Gazete

Dünyalı - The man from earth

Kült bilimkurgu filmi "The Man From Earth" ın devamı niteliğinde olan the man from earth holocene filminin, 2017 yılı içinde gösterime girmesi bekleniyor. İlk filmden hatırlayacağımız üzere John Oldman 10 yılda bir yaşlanmadığı anlaşılmasın diye yer değiştiriyordu. Dünyalı Holocene filminin ilk filmin çekilmesinden sonraki 10. yıla denk geldiği için akıllara bir sonraki ayrılış anı ile mi ilgili, birlikte yola çıktıkları eşi ile ayrılışı, eski meslektaşları ile haberleşip haberleşmediği gibi soruları getiriyor.  the man from earth holocene izle sitemizde yer alacaktır. Bir çok alternatif senaryo üretmen mümkün ama en iyisi bekleyip görmek olarak sanırım.

The man from earth izlenmesi gereken bir başyapıt

 

İkinci film çıkacak ama henüz izlememiş olanların çokluğu akıllara durgunluk verecek düzeyde. The man from earth alışılmışın dışında bir film. Kesinlikle ilk sırada izlenmesi gereken filmler arasında dünyalı izlemenizi tavsiye ederim. Bilim kurgu filmleri söz konusu olunca beklentiler farklı oluyor ama dünyalı başka kafada bi film. En iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alan The man from earth bilim kurgu filmleri ile ilgili bütün paradigmalarınızı yıkacak türden…

Bu bilim kurgu filminde ne sıradışı silahlar, ne teknolojik ekipmanlar ne de şın kılıcı ne de geleceğe dair uçuk fikirler var.


 

Dünyalı izle

 

Dünyalı filmi afişi ile yarattığı beklentinin aksine kendinden beklenmeyecek bir sadelikle karşılıyor izleyicileri. Dünyalı izle  filmi bu sebeple bende bilim kurgu filminden ziyade felsefi kurgu izlenimi yarattı. Böyle bir film kategorisi var mı emin değilim tabi...

Tek Mekan, Minimum Maliyet

The man from earth izle bir tek evin ve bahçesinde geçen fazla hareket içermeyen genelde diyaloglardan ibaret olan bir film. The man from earth filmine bu çerçeveden bakınca, 12 angry man ve telefon kulübesi filmleri ile benzerlik gösteriyor. Film tek mekanda ve çok hareketli olmadığı için bütçesi de düşük. Bu bütçe de yapılan kampanya ile toparlanmış. Dünyalı izle , filmin bütçesi 200bin dolar (ki bu Amerikada film yapmak için çok düşük bir bütçedir.) bu bütçenin büyük kısmını cast maliyeti oluşturuyor. Dünyalı izle -rken siz de farkedeceksiniz filmin bütçeli bir film olmadığını. Filmde herhangi bir eksiklik olduğu için böyle bir söylemde bulunmuyorum, filmin senaryosu o kadar başarılı ki, ekstra maliyet yaratacak hiç bir şey yok.

 

FACEBOOK YORUMLARI
Haberzamani.com.tr YORUMLARI Bu haber hakkında 0 yorum yapıldı
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
TWİTTER YORUMLARI

Twitter Comments Alanı Buraya Gelecek