Reklamlar

Greyfurtun Faydaları

 

Greyfurt tüm narenciyeler gibi C vitamini deposudur. Kış meyvesidir ve grip, nezle gibi hastalıklara bire birdir. Bu yüzden kış mevsimde daha çok tüketilir. Tat olarak mayhoş bir tadı olsa da kendine has bir lezzeti vardır. Çok sevilen gözde meyvelerden biri değildir. Ancak faydalarını duyunca daha çok tüketmek isteyebilirsiniz.Bu meyve hızlı kilo nasıl verilir sorusuna da cevap vermektedir.

•    Böbrek taşlarının büyümesini engellemek konusunda çok etkilidir. Böbrek taşı olanlar düzenli olarak greyfurtu ya da suyunu tüketirse daha etkili olmaktadır.

•    Birçok diyet listesinde yer alan meyvelerdendir. Özellikle sabah aç karna tüketilmesi yağ yıkımını hızlandırmaktadır. Bu sayede yağlanmayı da engeller. Tok tutma konusunda da etkilidir.

•    Vücut hücrelerinin yenilenmesinde etkilidir. Bu yüzden cilde de çok faydası olan bir meyvedir. Cildinizin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlar.Diyet programı yapanlar için de birebirdir.

•    Saç diplerini beslemek konusunda da faydalı olan greyfurt saç dökülmesinde de etkilidir. Özellikle greyfurt yağı saça hem hacim kazandırır hem de saçın daha parlak görünmesini sağlar.

•    Karaciğer sağlığında da tavsiye edilir. Karaciğerin temizlenmesi için ve toksinlerin karaciğere zararlarını önleme konusunda da kullanılabilir.

•    Solunum sistemi için de önemli bir yer tutar. Astım krizleri, nefes darlığı ve solunum yolu iltihapları tedavisi için yardımcıdır.

Birçok yararı olsa da her şey gibi fazlası zarardır. Alerjisi olanlar ya da herhangi bir sağlık problemini tetikleyen etkilere sebep olanlar için tüketimine dikkat etmelerini tavsiye ederiz.

Sağlık Rehberine giriş için tıklayın.

 

FACEBOOK YORUMLARI
Haberzamani.com.tr YORUMLARI Bu haber hakkında 0 yorum yapıldı
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
TWİTTER YORUMLARI

Twitter Comments Alanı Buraya Gelecek