Reklamlar
Gündem 2022-11-06 03:57:20 Siyah Gazete

Kozmetik Ürünlerinin Son Kullanma Tarihlerini Kontrol Ediyor musunuz?

Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen makyaj ürünlerinin kullanım tarihlerini kontrol ediyor musunuz? Uzman Eczacı Buğçe Yürüker, kozmetik ürürnlerinin kişisel olması gerektiğini söylüyor ve uyarıyor: “Son kullanma tarihi geçmiş makyaj malzemeleri cilt hastalıklarına sebep olabilir.”

Tüm ürünler gibi kozmetik ve bakım ürünlerinin de belirli kullanım süreleri olmaktadır. Bunun için mutlaka ambalaj üzerindeki raf ömrü ve ürünün açıldıktan sonraki kullanım süresi incelenmelidir. Son kullanma tarihleri yazmayan kozmetik ürünlerin, dokusunda ya da kokusunda herhangi bir değişiklik gözlemleniyorsa, bu ürünler mutlaka çöpe atılmalıdır. Bazı ürünler ise, daha sıvı ya da daha koyu bir yapıya dönüşür. Üzerinde lekeler, değişiklikler, gözenekler oluştuysa, ciddi derecede rengi değiştiyse, normalinden farklı bir kokuya sahip olduysa kesinlikle kullanılmaması gerekir.

Avrupa Birliği kriterlerinin önerisine göre kozmetik ürünlerinin ambalajında ağzı açık kavanoz sembolü yer almaktadır. Bu sembol ürün açıldıktan sonraki dönemi temsil ederken, sembolde bulunan sayı ise ürünün açıldıktan sonra kaç ay kullanılabileceğini gösterir. 

Kozmetik ürününüzün saklama koşulları da ürünün ömrünü etkileyen önemli faktörlerden bir tanesidir. Ürünlerinizi, direk güneş ışığından korumanız gerekir. Doğru sanılan en büyük yanlışlardan biri de buzdolabında ürünü muhafaza etmektir. Bazı ürünler buzdolabında saklanabilirken, bazı ürünleri oda sıcaklığında saklamanız gerekir.

Son kullanma tarihi geçmiş kozmetik ve dermokozmetik ürünleri cilt sağlığı açısından tehdit oluşturmaktadır. Uzman Eczacı Buğçe Yürüker, cilt hastalığı, kızarıklık, bulaşıcı ve enfeksiyon hastalıklarına yol açabileceğini bildirmektedir. Cilt ürünlerinin yanı sıra kullandığımız göz kalemi, maskara, göz farı gibi ürünlerin daha da dikkatli kullanılması gerekiyor. Tarihi geçmiş bir göz kalemini kullanmak gözünüzde ağrı, yanma gibi belirtiler gösterip mikrop kapmasına sebep olabilir. Bu anlamda bilinçlenmenin ve sağlıklı güzelleşmenin önemini vurgulamaktadır. 

 

ECZ. Buğçe Yürüker Kimdir; 

Kıbrıs Türk Maaif Kolejinde eğitimini tamamladıktan sonra University of Portsmouth'da Pharmacy ve Kingston University'de Pharmaceutical Sciences okudu. Türkiye ve dünya genelinde düzelenen bir çok eğitim ve serminerlere katılarak kendini geliştirmeye devam etmektedir. Eczacı Buğçe Yürüker Girne Kıbrıs'da yaşamaktadır ve adanın en popüler eczanelerinden birini işletmektedir. 

 

NND PR Medya Direktörü: Suzan Bozdoğan 

                                                0548 890 2019

FACEBOOK YORUMLARI
Haberzamani.com.tr YORUMLARI Bu haber hakkında 0 yorum yapıldı
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
TWİTTER YORUMLARI

Twitter Comments Alanı Buraya Gelecek