Reklamlar
Ekonomi 2016-07-28 04:09:58 Siyah Gazete

Mükemmel erişim ve markalaşma için internet reklamcılığı

Teknolojinin en önemli nimetlerinden olan internetten en etkin şekilde faydalanan firmalar, rakiplerini geride bırakarak hedef kitleye en çabuk ulaşan firmalardır. Bir firmanın interneti kendi lehine en etkili bir biçimde kullanması internet reklamcılığından geçmektedir. Google AdWords, tıklama başı maliyeti ile firma ürün ve hizmetleri ile ilgili anahtar kelimelerin aramalarda ilk sıralarda çıkmasını sağlayan bir iletişim aracıdır. Google AdWords, Google’da bir firmanın hızlı ve kolay bir şekilde reklam vermesini sağlar.

 

Google AdWords reklamları nasıl verilir?

- Reklam verilecek anahtar kelimeler belirlenir.

- Tıklama başına verilecek en yüksek ücret netleştirilir.

- Google AdWords tarafından anahtar kelimelere kalite puanı verilir.

- Rakiplerin ve reklam veren firmanın kalite puanları açık arttırmaya girer.

- Açık arttırmalar sırlamayı belirler.

- Kalite puanları tıklama oranına göre verildiğinden sıralama ona göre değişir.

 

Günümüzde internet ve mobil reklamcılığı artan kullanıcı sayısı ile paralel olarak hızla yaygınlaşmaktadır. Google reklamları, bir firmanın internet ortamında sahip olabileceği en etkili ve en önemli avantajlardandır.

 

İnternet reklamcılığının avantajları

 

KOLAY ERİŞİM: Aynı anda binlerce kişiye özel veya gruplar halinde mesaj atılabilen internet ortamında, en gelişmiş hedefleme tekniği kullanıldığından çok kısa sürelerde diğer erişim kanallarına göre çok daha fazla müşteriye ulaşılır. AdWords reklamları aracılığı ile gerek özel gerekse bölgesel mesajlarla hedef kitle çok daha kolay yakalanır.

 

MARKALAŞMA İMKANI: Google reklamları, geri dönüşü en kısa reklam araçlarıdır. Özellikle video reklamlarının görsel olarak sunduğu yayınlar akıllarda kalıcı ve ikna edicidir. Markalaşma yolunda video destekli reklamlar oldukça etkilidir. Marka bilinirliğini arttıran Google AdWords reklamları, bir firmanın tanıtımını en iyi yapan araçlardır.

 

DOĞRU REKLAM DOĞRU HEDEF KİTLE: Googleda reklam vermek, diğer reklam araçlarına göre en etkili tanıtım aracı olacaktır. Kişiye özel reklamlar ürün veya hizmetle ilgilenerek satın almayı kolaylaştıracak, marka bilinirliğini arttıracaktır. Özellikle aynı ürünlerle ilgilenen ve henüz satın alma aşamasına geçmemiş müşterilere özel verilen reklamlar, müşterinin kazanılmasını sağlayan ve satışları arttıran reklamlar olarak popülerdir.

 

YARATICILIKTA SINIR YOK: İnternet ortamı, reklam vermek isteyenlere sınırsız bir yaratıcılık ortamı sunmaktadır. Ürün tanıtımı veya içerik öncesi ürünle ilgili sunulan bir videonun görsel ve işitsel etkisi çok büyüktür. Önemli olan hedef kitleyi belirlemek ve teknolojinin nimetlerinden faydalanarak doğru mesajı doğru kişiye ulaştırmaktadır.

 

BAĞLILIK: İnternet kişilerin bir kez dikkatini çektikten sonra kendine bağlamakta ve firmaların müşterilerine mesaj göndermelerine imkan verirken, müşterilerin de ilgilendiği ürünlerle ilgili mesajları açmasını sağlamaktadır. Her alanda ürün ve hizmet tanıtımında kullanılan internet, firma markası ile müşteri arasında bağ kurulmasını sağlar.

 

ÖLÇÜLEBİLİRLİK: İnternet ortamında 7/24 firma ve müşteriler irtibat halindedir. Google reklamları ile geri dönüşün ve müşteri davranışlarının ölçümünün yapılabildiği internet, reklamların ne kadar etkili olduğunu da raporlamaktadır. Google, reklam vermek için en ideal ortamdır. Reklamlara tıklama oranından satışlara kadar tüm ölçümler yapılarak ileriye dönük yatırımlar planlanır.

 

İNTERAKTİVİTE ve İNTERNET REKLAMCILIĞI: Kullanıcıların reklamlara, bağlantılara tıklamasını sağlayan bir sistem olan interaktivite, Google reklamları ile birleşince, müşteri ürün ve hizmet bağlılığını oluşturan ve geri dönüşleri hızlandıran bir mecra olmaktadır.

 

GERÇEK ZAMANLILIK: İnternet ortamında Google reklamları anlık değiştirilebilmekte, güncellenebilmekte ve müşterinin ilgilendiği bir hale getirilebilmektedir. Kampanya boyunca alınan geri bildirimlere göre reklamlar değiştirilebilir ve anlık düzeltilebilir. Diğer reklam araçlarının hiçbir zaman hızına ulaşılamadığı bir ortamdır. Reklamların ne derece başarılı olduğu sonucuna göre istenilen değişiklik yapılarak gerçek zamanlı bir pazarlama ortamı oluşturulur.

 

MOBİL İNTERNET REKLAMCILIĞI: Akıllı telefonlarla uyumlu internet reklamları, kullanıcı sayısının oldukça fazla olduğu günümüzde çok daha fazla insana reklamların ulaşmasını sağlamakta ve hedef kitleye ulaşılabilirliği kolaylaştırmaktadır. Özellikle finans ve tüketim sektöründe çok kullanılmaktadır.

 

İnternet reklamcılığı bir firmanın marka bilinirliğini arttırarak internet ortamında satışlarını yükselten en etkili reklam aracıdır. Deneyimli bir Google AdWords ekibi ile çok az bir maliyetle oldukça yüksek getirisi olan dönüşler sağlanabilir ve etkili bir reklam kampanyası yapılabilir.

 

 

FACEBOOK YORUMLARI
Haberzamani.com.tr YORUMLARI Bu haber hakkında 0 yorum yapıldı
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
TWİTTER YORUMLARI

Twitter Comments Alanı Buraya Gelecek