Reklamlar
Hayat 2017-12-12 17:42:02 Siyah Gazete

Son dakika: O Ülke İsrail’e savaş ilan etti!

Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması üzerine müttefiklerine çağrı yaptı.

Hizbullah’ın önceliğinin artık Kudüs ve Filistin olacağını duyuran Nasrallah, müttefiklerinden sahada İsrail’e karşı birleşmesini istedi. Nasrallah’a göre, Kudüs adımı İsrail’in sonunun başlangıcı olacak.

Hizbullah liderinin sözlerini İsrail medyası ‘son dakika’ koduyla duyurdu.

Lübnan’da bugün binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenleniyor. Dünkü gösterilerde ABD büyükelçiği önünde çok sayıda protestocu gözaltına alınmıştı.

İsrail bundan 11 yıl önce Lübnan’a saldırdığında Hizbullah’ın direnişiyle karşılaşmış ve bir süre sonra çekilmek zorunda kalmıştı. 1000’den fazla insanın yaşamını yitirdiği savaşta İsrail’i durduran Hizbullah, sonraki yıllarda Suriye’deki iç savaşta sahne aldı. İran’ın desteklediği örgüt Şam rejiminin yanında cephede yer aldı ve Suriye ordusunun kontrolü sağlamasında önemli rol oynadı.

2006 yılında 33 bin roketi elinde tuttuğu tahmin edilen Hizbullah’ın bugün hem daha çok savaş tecrübesi hem de yaklaşık 150 bin roketi var.

Hizbullah, Irak ve Yemen’de de İran’ın desteklediği Şii milislerle birlikte savaştı.

Milliyet

FACEBOOK YORUMLARI
Haberzamani.com.tr YORUMLARI Bu haber hakkında 0 yorum yapıldı
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
TWİTTER YORUMLARI

Twitter Comments Alanı Buraya Gelecek